Desert crocant cu mere

Desert crocant cu mere
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Amesteca untul cu zaharul pana cand acesta se topeste. Incorporeaza faina si scortisoara si aduna aluatul intr-o minge si preseaza-l ca sa devina compact. Rupe bucati si asaza-le pe tava tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor 15-20 de minute pana cand se rumenesc.

2. Asaza feliile de chec intr-un bol din sticla si stropeste cu alcoolul si sucul de mere; lasa sa se imbibe. Topeste untul si rumeneste merele la foc mare. Adauga zaharul, scortisoara si vanilia si amesteca. Lasa sa se raceasca si apoi asaza-le peste feliile de chec.

3. Incalzeste crema de vanilie combinata cu amidonul pana cand se ingroasa, amestecand. Lasa sa se raceasca 10 minute. Da la rece minimum 2 ore.

4. Bate frisca spuma si adauga 1-2 linguri coniac si zaharul pudra; amesteca pentru a se combina. Toarna deasupra si da la rece. Presara crocantul inainte de a servi.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)