Delicii culinare în Costa Brava

Mâncare tradiţională delicioasă, atmosferă intimă şi romantică şi preţuri accesibile – ce ţi-ai putea dori mai mult pentru vacanţa de vară?

Bucătăria spaniolă este celebră pentru preparatele mediteraneene bazate pe ingrediente proaspete, precum peştele şi fructele de mare, uleiul de masline, citricele şi vinurile aromate.

Printre mâncărurile tradiţionale ce merită să le încerci se află paella, preparata din carne de pui la cuptor, cu fasole verde şi fasole boabe, sau paella cu fructe de mare şi calamari „a la plancha” (pe plita), cu multă lămâie.

Din bucatăria din Costa Brava nu lipsesc nici icrele sau somonul, iar dacă te afli în port, un aperitiv ce merită încercat, pe lângă tradiţionalele tapasuri, este platouas (8 felii de pâine prăjită acoperite cu felii de caracatiţă, sardine, midii, cod cu legume, cu două tipuri de icre şi cu somon).

Poţi admira bărcile pescarilor, în timp ce te delectezi cu un pahar cu tinto de verano (vin roşu cu limondă).

Zecile de restaurante cu meniuri te îmbie cu tot felul de băuturi şi mâncăruri tradiţionale, poţi savura una dintre minunatele supe ce oferă papilelor un adevarat festin: gazpacho (supă de roşii rece), supă de migdale, sopa de ajo (supa de usturoi).

Callos a la madrilena (tocana picanta de vita), cocido madrileno (tocană cu naut, carne şi legume) sau empanadas (foietaj umplut cu un amestec de roşii, ton, verdeţuri) merg de minune cu o carafă de sangria cu capşune şi portocale proaspete, sau cu granizados – o băutură răcoritoare cu gheaţă sfărâmată şi arome de lămâie, portocale, sau cafea.

La desert, trebuie să încerci chocolate con churros (gogoşele crocante dulci cu topping de ciocolata) alături de trinaranjus – o limonadă cu arome de lămâie sau portocale.

Oferta sejur Costa Brava

Hotel Hotenco Luna Club 4*de la 438 Euro/pers., transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, asistenta turistica. Christian Tour, www.christiantour.ro tel. 021 211 11 39

 

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar