Curry verde proaspăt

curry verde

4 porții gata în 30 de minute, 274 calorii per porție, 23 g grăsimi, 11 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării curry-ului verde

– 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui

– 200 g vânătă tăiată sferturi

– 250 g amestec de legume (sparanghel, porumb, pak choi – salată chinezească)

– 400 ml lapte cocos

– 1-2 lămâi

Pentru servit

– 2 linguri fulgi de cocos rumenit

– 1 ardei iute tăiat

– Pătrunjel proaspăt tocat

Pentru pasta de curry

– 1 ceapă tocată

– 5 cm ghimbir

– 3 căței de usturoi

– 2 codițe de țelină tocate

– 2 ardei iuți tocați

– 1 linguriță de coriandru măcinat

– 2 lingurițe sos de pește

– 2 lingurițe miere

– O legătură pătrunjel proaspăt cu codițe

Mod de preparare a curry-ului

Mărunțește în tocătorul electric ingredientele pentru pasta de curry cu 1 linguriță ulei de floarea-soarelui.

Într-un vas pe foc, de preferință wok, încinge uleiul rămas și prăjește pasta până când aromele încep să exale. Adaugă vânăta și lasă să fiarbă 3-4 minute până când începe să se înmoaie. Adaugă legumele rămase și lasă să fiarbă 2-3 minute.

Adaugă laptele de cocos și adu la punctul de fierbere, apoi micșorează flacăra și fierbe sosul 5-6 minute, până când legumele se înmoaie. Adaugă sosul de pește și zeama de lămâie, după gust. Servește cu orez.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar