Curry de peste

Timp de preparare: 15 minute; Timp de gatit: 15 minute
476 calorii, 32 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1,25 kg file de cod, curatat de pielite si taiat cuburi de 3 cm
  • 3 linguri ulei vegetal
  • 2 cepe potrivite, tocate
  • 1 lingurita ghimbir, razuit
  • 1 ardei iute, curatat de seminte si nervuri si tocat
  • 2 linguri pasta de curry
  • 1/4 lingurita turmeric (optional)
  • 400 ml lapte de cocos
  • 4 linguri iaurt natural
  • o mana de coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare:

1 Sareaza, dupa gust, pestele. Intr-un vas, incinge uleiul si caleste ceapa cateva minute, pana cand se rumeneste usor. Adauga ghimbirul, ardeiul, turmericul si pasta de curry si caleste 2 minute la foc mic. Adauga laptele de cocos si fierbe la foc mic timp de 5 minute. Adauga pestele si fierbe alte 5 minute, pana cand se patrunde.

2 Intr-un bol separat, amesteca iaurtul si coriandrul cu un polonic de sos din vasul cu peste. Amesteca totul pana la omogenizare si toarna peste peste. Presara coriandrul si serveste cu garnitura de orez fiert si salata de rosii cu ceapa.

Ingredientele exotice, cum ar fi laptele de cocos si pasta de curry, se gasesc in raioane speciale, la hipermarketuri sau in supermarketuri.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare