Curry cu creveti si taietei din legume

Intr-un singur bol ai toate legumele si condimentele pe care ti le doresti!

Timp de gatit: 20 min.; 636 calorii, 51 g grasimi, 13 g arbohidrati per portie; Cost ingrediente: aprox. 52 lei

Ingrediente pentru 4 portii :

Pentru taieteii din legume:

  • 2 dovlecei
  • 200 g sparanghel
  • 2 morcovi
  • 2 fire de praz

Pentru curry:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde, tocata
  • 3 linguri pasta rosie de curry
  • 600 ml concentrat de peste
  • 400 ml lapte de cocos (optional)
  • 400 g creveti, decongelati (pentru o varianta mai ieftina, inlocuieste cu file de cod fiert la aburi)
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 4 linguri coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare:

1. Taie legumele pentru taietei in fasii lungi si subtiri.
2. Intr-un vas neaderent, incinge uleiul, adauga jumatate din ceapa si combina cu pasta de curry. Tine pe foc timp de 2 minute, amestecand incontinuu, si apoi adauga concentratul de peste si laptele de cocos. Lasa sa clocoteasca timp de 5 minute.

3. Adauga crevetii si legumele si tine pe foc timp de 3-4 minute, pana cand crevetii devin roz si se patrund, iar legumele se inmoaie. Adauga coriandrul, coaja si zeama de lamaie. Gusta, pentru a sti daca e cazul sa mai adaugi sare. Portioneaza in boluri de servit si presara ceapa ramasa.

Cu cardohidrati

Fierbe 250 g taietei din orez conform instructiunilor inscrise pe ambalaj si portioneaza in boluri. Asaza preparatul deasupra si serveste.

Pofta buna!

Loading...
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume