Curry cu creveti si taietei din legume

Intr-un singur bol ai toate legumele si condimentele pe care ti le doresti!

Timp de gatit: 20 min.; 636 calorii, 51 g grasimi, 13 g arbohidrati per portie; Cost ingrediente: aprox. 52 lei

Ingrediente pentru 4 portii :

Pentru taieteii din legume:

  • 2 dovlecei
  • 200 g sparanghel
  • 2 morcovi
  • 2 fire de praz

Pentru curry:

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura de ceapa verde, tocata
  • 3 linguri pasta rosie de curry
  • 600 ml concentrat de peste
  • 400 ml lapte de cocos (optional)
  • 400 g creveti, decongelati (pentru o varianta mai ieftina, inlocuieste cu file de cod fiert la aburi)
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 4 linguri coriandru proaspat, tocat

Mod de preparare:

1. Taie legumele pentru taietei in fasii lungi si subtiri.
2. Intr-un vas neaderent, incinge uleiul, adauga jumatate din ceapa si combina cu pasta de curry. Tine pe foc timp de 2 minute, amestecand incontinuu, si apoi adauga concentratul de peste si laptele de cocos. Lasa sa clocoteasca timp de 5 minute.

3. Adauga crevetii si legumele si tine pe foc timp de 3-4 minute, pana cand crevetii devin roz si se patrund, iar legumele se inmoaie. Adauga coriandrul, coaja si zeama de lamaie. Gusta, pentru a sti daca e cazul sa mai adaugi sare. Portioneaza in boluri de servit si presara ceapa ramasa.

Cu cardohidrati

Fierbe 250 g taietei din orez conform instructiunilor inscrise pe ambalaj si portioneaza in boluri. Asaza preparatul deasupra si serveste.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din legume