Curcan umplut, rumenit la cuptor

Curcan umplut
1. Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 °C. Clateste curcanul si indeparteaza maruntaiele (pastreaza-le pentru sos). Sterge-l cu prosop din hartie.

2. Combina carnea tocata cu pesmetul si cimbrul si umple partea superioara a gatului cu amestecul. Pune in cavitate ceapa si asaza curcanul in tava de copt. Adauga apa de circa 1 cm, acopera cu folie si da la cuptor circa 18 minute pentru fiecare 500 g carne – nu uita sa socotesti si greutatea umpluturii. Din cand in cand, unge curcanul cu sucul din tava.

3. Pune ingredientele ramase intr-un vas pe foc si lasa sa fiarba pana cand scade si se leaga ca un sirop. Unge curcanul in ultimele 15-20 minute de rumenit.

4. Lasa sa stea la cald 20 de minute inainte de a portiona si a servi cu umplutura.

Timp de rumenit la cuptor, la semnul 5/190 °C
◆ 4-5 kg 21⁄2 – 3 ore;
◆ 5-6 kg 3 – 4 ore;
◆ 6-7 kg 31⁄2 – 41⁄2 ore;
◆ 8-9 kg 41⁄2 – 51⁄2 ore.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare