Curcan rumenit la cuptor

E gata in: 4 ore; Calorii: 581 per portie Grasimi: 36 g, saturate: 16 g; Cost ingrediente: aprox. 100 lei

Ingrediente pentru 6 persoane:

Cumpara ingrediente proaspete

  • 1 curcan de circa 5,5 kg
  • 500 g carnati proaspeti
  • 2 cepe, taiate sferturi
  • 3 foi de dafin
  • 1 legatura de cimbru proaspat
  • 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei
  • 12 felii de costita
  • 1 lingura amidon sau faina
  • 1 cub concentrat de gaina
  • 500 ml concentrat lichid de pui

Mod de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220de grade Celsius. Decongeleaza curcanul, clateste-l sub jet de apa rece si apoi tamponeaza-l cu un prosop din hartie. Indeparteaza membrana carnatilor si aduna toata carnea intr-o bila.

Introdu aceasta carne pe sub pielea curcanului, pe la gat, deasupra pieptului; aplatizeaza si netezeste, pentru ca un strat de carne cat mai uniform sa acopere pieptul.

2. Tapeteaza o tava incapatoare cu suficienta folie, sa poata acoperi si curcanul. Pune curcanul in tava si asaza in cavitatea interioara a acestuia ceapa, foile de dafin si jumatate din can- titatea de cimbru. Unge curcanul cu unt si acopera-l cu folia, ca sa formeze un "pachet". Da la cuptor timp de 3 ore.

3. Deschide "pachetul" si asaza deasupra feliile de costita. Da din nou la cuptor timp de 30 de minute. scoate tava din cuptor si lasa curcanul in tava. Verifica daca este patruns: inteapa un copan in partea cea mai groasa, iar daca zeama care se scurge e limpede, inseamna ca este gata; daca zeama e tulbure si roz, da iarasi la cuptor. Impacheteaza din nou si lasa friptura sa se odihneasca timp de 40 de minute. Asaza curcanul pe platoul de servit si presara cimbrul ramas. Pune grasimea din tava intr-un bol, si zeama intr-altul, si da-le deoparte.

4. Pentru a prepara sosul, amesteca amidonul sau faina cu 75 ml apa, cubul de concentrat si adauga concentratul de pui. Pune pe foc, amestecand incontinuu, si adauga zeama pastrata.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare