Curcan rumenit cu unt aromatizat

friptura

Untul aromatizat cu lamâia şi rozmarinul dau friptură suculentă şi crocantă. Gata în 3 ore şi 30 minute + timp de odihnă • 433 calorii per porţie • 21 g grăsimi

■ 1 curcan de 4 kg, fără măruntaie

■ 1 ceapă, tăiată sferturi

■ 2 foi de dafin

■ Coajă rasă de la 1 lămâie şi lămâia tăiată în două

■ 4 crenguţe de rozmarin, tocat

■ 1 00 g unt, înmuiat la temperatura camerei

■ 1 ⁄2 linguriţa sare de ţelină

■ 1 lingură ulei

■ 2 50 ml vin alb sec

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C. Şterge curcanul cu prosop de hârtie şi aşază-l în tava de copt. Pune în interiorul cavităţii ceapa, dafinul şi lămâia.

2 Combină coaja de lămâie, rozmarinul, sarea de ţelină şi untul şi adaugă piper negru proaspat măcinat. Îndepartează delicat pieliţa şi unge pieptul curcanului pe sub pieliţă cu untul aromatizat – încearcă să nu rupi pieliţa.

Unge curcanul cu ulei, adaugă în tavă vinul şi 160 ml apă şi acoperă cu folie de aluminiu. Dă la cuptor 2 1⁄2 ore. Curcanul este gata atunci când zeama este limpede. Îndepărtează folia în ultimele 45 minute.

3 Transferă friptura pe platoul de servit. Acoperă cu folie de aluminiu şi lasă deoparte până la ora 2 pm.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare