Curcan la cuptor cu unt aromatizat

Ingrediente:

  • 1 curcan
  • 125 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura rozmarin
  • 1 lingura miere
  • 500 ml vin alb sec
  • 8 felii de costita (bacon)

Mod de preparare:

Amesteca 125 g unt inmuiat la temperatura camerei cu 1 legatura patrunjel proaspat, tocat, 1 lingura rozmarin tocat si 1 lingura miere. Asaza curcanul pe planseta cu pieptul in sus si indeparteaza pielea de pe piept strecurand degetele pe la gat, ca sa se formeze un spatiu intre piele si piept.

Unge pieptul, cu untul aromatizat, in spatiul format si apoi impatureste pielea dedesubt. Asaza curcanul in tava si toarna de jur imprejur 500 ml vin alb sec. Acopera cu folie si da la cuptor (pentru timpul de copt, vezi tabelul de la pagina 138). Cu 20 de minute inainte de a fi gata, indeparteaza folia si pune deasupra, incrucisat, 8 felii de costita (bacon).

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare