Curcan la cuptor cu mirodenii si Carnaciori cu bacon si rozmarin

Curcan, cuptor, mirodenii
1.
Incalzeste cuptorul la semnul 5/190°C. Amesteca untul, rozmarinul, cimbrul, usturoiul si coaja de lamaie, apoi asezoneaza cu piper. Fa un „buzunar“ intre piele si pieptul de curcan. Pune untul in acest buzunar, intinde-l bine peste tot pieptul si pune curcanul intr-o tava de copt.

2. Pune sferturile de lamaie si ceapa in interiorul curcanului, apoi leaga picioarele cu o sfoara. Toarna vinul si o ceasca de apa in tava, apoi freaca tot curcanul cu ulei.

3. Coace, neacoperit, 30 min. Acopera cu sosurile lasate in tava, acopera cu folie si coace inca 1 ora si 45 min, acoperind cu sos la fiecare 20-30 min. Creste temperatura la 6/200°C, scoate folia si coace inca 20-30 min.

4. Ca sa verifici daca e gata, baga o scobitoare in partea cea mai groasa a pieptului si apasa. Daca zeama nu e inca limpede, mai coace 15 min si incearca din nou. Acopera cu folie si lasa 20-30 min inainte de a-l transa. Presara cimbru.

Carnaciori cu bacon si rozmarin

Intinde feliile de bacon cu muchia neascutita a unui cutit (pe un fund de tocat), apoi taie fiecare felie in jumatate. Infasoara carnaciorii in cate o jumatate de felie de bacon si infige cate o ramurica de rozmarin pe masura ce infasori. Pune-i pe o tava de copt si coace 15-20 min.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de pasare