Cuptorul cu microunde

Este foarte practic: poti gati repede si bine (se distrug mai putine vitamine decat la gatitul pe aragaz), dar mai ales poti incalzi uniform doar hrana care iti trebuie pe moment. Intrucat aparatul este extrem de sensibil, iata cateva "secrete" de care trebuie sa tii cont daca vrei sa-l folosesti cat mai mult timp.

  • Cuptorul nu trebuie pornit daca este gol.
  • Nu pune niciodata capace deasupra vaselor aflate inauntru.
  • Curata periodic usa si interiorul cuptorului numai cu un detergent slab, apa si o carpa moale. Pentru petele greu de scos, pune in interior o cana cu apa si las-o sa fiarba doua-trei minute; vaporii degajati le vor inmuia.
  • Alimentele cu coaja tare (carnati, crenvursti, rosii etc.) trebuie intepate, pentru ca aburii sa poata iesi in timpul gatitului, evitand astfel pericolul unei mici explozii.
  • Controleaza periodic garnitura usii si izolarea acesteia. Daca sunt deteriorate, cuptorul trebuie reparat; altfel, exista riscul pierderii de radiatii (riscul este foarte mare cand aparatul a fost trantit accidental sau a luat foc).

IMPORTANT
Stai la circa 1,2 m distanta de cuptorul cu microunde atunci cand este deschis, pentru ca expunerea la radiatii se reduce pana la 1/100 din doza maxima considerata sigura. Oricum, aceste radiatii (neionizante, care au frecventa undelor radio) sunt stabilite si controlate la un standard considerat acceptabil si sigur in casa.
Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Decoratiuni