Cum să îţi pregăteşti o cafea bună, după cele mai cunoscute reţete din întreaga lume

Cafeaua de dimineaţă face parte din ritualul celor mai mulţi oameni, pe întreaga planetă. Unii o beau cu lapte, alţii cu frişcă, alţii simplă, cât mai puternică. Ce-i leagă pe toţi este, până la urmă, aroma incredibilă şi doza de energie care te ajută să faci faţă unei zile grele.

cafea

Dar cum se prepară cafeaua, după cele mai cunoscute reţete ale ei?

După reţetă spaniolă

Dacă vrei să bei o cafea ca în Spania, ai două variante. Fie îţi faci „Cafe Bombon”, fie „Cafe Con Miel”. Pentru prima, în jumătate de cană vei avea espresso, iar în a doua lapte condensat. Pentru cafeaua cu miere, vei folosi lapte pasteurizat, un shot de espresso, miere şi scorţişoară – rezultatul va fi absolut delicios, iar cantităţile depinde de preferinţele tale.

După reţetă italiană

Desigur, aici s-au născut principalele sortimente de cafea de care ai auzit şi pe care le rosteşti destul de des. Însă chiar şi acestea „suportă” îmbunătăţiri. Spre exemplu, poţi bea „espresso romano”, cu o felie de lămâie pe care ai stors-o, în prealabil, pe marginea cănii. Sau „espresso marocchino”, pe care o pregăteşti cu praf de cacao, lapte şi un shot de espresso. Încearcă să foloseşti pentru asta un espressor care nu dă greş în prepararea cafelei şi foloseşte cantităţi potrivite, precum espressorul Saeco, de la Philips.

După reţetă vietnameză

Dacă vrei să îţi transformi cafeaua într-un adevărat desert, atunci poţi folosi o reţetă vietnameză. Vei pune în cafeaua fierbinte un gălbenuş de ou, lapte condensat şi zahăr! Pe lângă gustul extrem de bun al acestei cafele, ea mai are un beneficiu: este săţioasă şi va reprezenta un mic dejun numai bun pentru o zi lungă de muncă!

După reţetă argentiniană

Pentru momentele în care simţi că nu mai ai nevoie de prea multă cofeină, însă ţi-ar plăcea să bei, totuşi, o cafea, încearcă „Lagrima”, populară în Argentina. Tot ce trebuie să faci este să combini lapte condensat cu lapte pasteurizat şi numai un strop de cafea.

După reţetă vieneză

Probabil că ai băut de nenumărate ori celebrul cappuccino vienez, însă cum poţi să îl prepari acasă la tine? Folosind o doză puternică de espresso, frişcă bine închegată, eventual naturală şi scorţişoară, presărată peste cafea. De cele mai multe ori, o vei savura cu şi mai mare plăcere dacă o asociezi cu un biscuite crocant!

Foto: Philips

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bauturi