Cum sa alegi rapid vinul potrivit

Nu trebuie sa fii expert ca sa afli ce vin se potriveste cu un anumit fel de mancare. Cu ajutorul tabelului de mai jos vei descoperi ce vinuri sunt pe gustul tau.

PREFERI… OPTEAZA PENTRU… SERVESTE CU… RECOMANDARI (PODGORII)
Cafea neagra, ceai neindulcit: vinuri rosii, aspre Cabernet Sauvignon, Babeasca; aroma fina, gust placut, pronuntat, astringent carne de vita, vanat, branzeturi de vaca

Nicoresti, Uricani, Cotesti, Odobesti, Panciu, Valea Calugareasca, Samburesti, Corcova (Mehedinti)

Cafea indulcita sau ceai: vinuri rosii, fructate, demiseci Pinot Noir, Burgund; gust si buchet caracteristic, armonios pui, porc, fructe de mare, preparate asiatice, cu sosuri de rosii Minis, Valea Calugareasca, sudul Dobrogei
Ceai cu lamaie: vinuri rosii acide, viguroase, seci Merlot; sec, aroma suava de flori si fructe de padure carne rosie, pui, peste oceanic (ton, somon) Tohani, Samburesti, Odobesti, Murfatlar, Babadag, Valea Calugareasca, Cotesti, Uricani
Cafea cu frisca sau ceai de plante: vinuri albe sau vinuri rosii usoare, fermentate in butoi Chardonnay, Tamaioasa, Grasa, Francusa; vinuri, fine, nuante florale si fructate (fan cosit, toporasi) carne alba, legume Murfatlar, Medgidia, Cotnari
Suc de grepfrut: vinuri albe, seci Sauvignon, Muscatel, Feteasca alba, Traminer, Riesling italian si Pinot Gris; vinuri fructate, buchetate salate, legume, fructe de mare, branzeturi de capra Bucium, Bohotin, Comana, Jidvei
Suc de portocale si zmeura: vinuri rosii, fructate Busuioaca, Cadarca, Feteasca Neagra; sec, pronuntat, consistent carne rosie, vanat, branzeturi Bohotin, Recas, Minis
Suc de portocale: vinuri albe acidulate, reconfortante, fructate Aligote, Muscat Ottonel, Galbena de Odobesti, Grasa de Cotnari; licoros, buchetat cu orice in afara de carne rosie, dar mai ales cu mancaruri picante

Alba-Iulia, Tarnave, Murfatlar, Dealu-Mare, Cotesti, podgoriile din Banat

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Alimente