Cum prepari lipii curcubeu

Cu cât mai multe ingrediente colorate, cu atât lipiile vor arăta mai apetisant. E un fel de mâncare atât de simplu că și copiii pot face lipiile curcubeu!

lipii-curcubeu

  • 6-8 lipii • Gata în 15 min • 434 calorii per porție • 20 g grasimi

INGREDIENTE

■ 1 vânata

■ 400 g naut din conserva, scurs și clatit

■ Zeama de la ½ lamâie

■ 2 linguri ulei de masline din borcanul cu roșii deshidratate

■ 1 cațel de usturoi, zdrobit

■ 6 lipii libaneze

■ 2 linguri pasta tahini

■ 10-12 roșii deshidratate în ulei

■ 4 felii șunca de Praga, rupta bucați

■ 1 ardei gras galben, taiat felii

■ 1 avocado, taiat felii

■ 1 varza roșie, tocata și stropita cu zeama de lamâie sau maioneza și presarata cu brânza razuita

■ O mâna de roșii cireașa, taiate în doua

■ Frunze de spanac crud

MOD DE PREPARARE

1 Împacheteaza vânata în folie alimentara și da la microunde la temperatura maxima 5-8 min, pâna când se înmoaie. Lasa sa se raceasca și scoate pulpa cu lingura.

2 În tocatorul electric marunțește vânata, nautul, zeama de lamâie, uleiul, pasta tahini, roșiile deshidratate, usturoiul și piper negru.

3 Unge lipia cu pasta, așaza deasupra bucați de șunca, ardei gras, avocado, varza, roșii și frunze de spanac.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar