Cum prepară Jamie Oliver o tartă cu pere savuroasă

Perele sunt dulci și zemoase, iar acum este momentul perfect să faci și tu o tartă, așa cum o prepară renumitul Jamie Oliver.

tarta-pere

foto tartă cu pere Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 1 h

INGREDIENTE

100 g zahăr cristale

40 g unt rece, tăiat bucățele

½ linguriță ghimbir măcinat

½ linguriță scorțișoară

3 – 4 pere decojite, tăiate felii

375 g aluat pentru foietaj

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. În tigaia care intră la cuptor pune zahărul și las-o pe aragaz până ce zahărul se caramelizează. Amestecă untul, scorțișpara și ghimbirul, apoi lasă pe foc mic.

2. Așază feliile de pere în tigaie, în caramel, și mai lasă-le pe foc 5 minute, până se înmoaie puțin. Ia tigaia de pe foc și las-o să se răcească un pic.

3. Rulează aluatul de foietaj și întinde-l până îl faci doar un pic mai mare decât diametrul tigăii. Așază-l peste pere și îmbracă bine perele pe margini.

4. Dă tigaia la cuptor pentru 30 de minute sau până ce aluatul devine maro-auriu. După ce s-a copt, las-o să se răcească 10 minute, apoi dezlipește-o cu grijă cu un cuțit și întoarce-o pe farfurie.

O poți servi cu înghețată de vanilie sau frișcă.

Poftă bună!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar