Cum păstrezi la frigider mâncarea gătită

Larisa Petrini, health coach, îți dezvăluie câteva trucuri de organizare corectă și eficientă a frigiderului care să te ajute să păstrezi alimentele fără să se altereze prematur.

Organizarea corectă a frigiderului implică în primul rând o poziționare corectă a alimentelor, în funcție de grupa căreia îi aparțin. Fiecare grupă de alimente (fructe și legume, carne, pește, lactate, ouă, pâine, mâncare gătită) are reguli diferite de păstrare la frigider.

Mâncarea gătită se depozitează pe raftul cel mai de sus, pentru că este hrana care poate fi cel mai ușor contaminată. Înainte de a o pune la frigider, las-o la răcit, maxim 2 ore de la gătire. Ferește-o de restul mirosurilor și de contactul cu aerul, folosind folii alimentare, capace, dar cel mai bine vase etanșe.

Legumele, pastele, supele, tocănițele rezistă 3-4 zile în frigider.

Ouăle fierte rezistă o săptămână, iar sandvișurile rezistă la frigider 1-2 zile.

Care sunt alimentele care se depozitează pe ușa frigiderului: NU lapte, unt, ouă. Ușa frigiderului este locul cel mai potrivit pentru depozitarea sosurilor, condimentelor, sucurilor, sticlelor de vin.

Cafeaua se păstrează pe ușă, doar în recipiente de carton.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Video