Cum faci prăjitura ”Păcatul Dulce”

O prăjitură atât de gustoasă nu poate fi decât un păcat dulce! Iată cum să faci așa o minunăție de desert:

pacatul-dulce

 foto prăjitura Păcatul dulce Shutterstock

INGREDIENTE

Pentru blat

8 albușuri bătute spumă

1 pliculeț praf de copt

6 linguri zahăr cristale

5 linguri cacao

Pentru umplutură

300 g gem de vișine

1 lingură rasă de gelatină granule (daca este prea moale gemul)

Pentru glazură

150 ml frișcă lichidă

1 Ciocolată cu lapte

MOD DE PREPARARE

Pentru blat: Bate albușurile spumă tare, apoi adaugă zahărul și incorporează-l cu mișcări delicate. Bate mai departe până se dizolvă, apoi adaugă cacaoa și praful de copt. Amestecă ușor, cu mișcări circulare. Pune jumătate de compoziție în tava de prăjitură și dă-o la cuptorul preîncălzit la 150 de grade. Las-o la cuptor timp de 30-45 de minute, cu ușa cuptorului întredeschisă.

După ce este gata, scoate-l să se răcească, apoi repetă și cu a doua parte de aluat.

Pentru jeleu: Hidratează gelatina cu 2 linguri de apă rece, în timp ce pui gemul pe foc și amesteci încontinuu, timp de 5-10 minute. Când ajunge la aproximativ 50 de grade, topește gelatina hidratată în gem, apoi lasă să se răcească.

Cum asamblezi prăjitura: După ce s-au răcit blaturile și gemul s-a făcut jeleu, așezi în tavă primul blat, întinzi gemul, apoi așezi deasupra al doilea blat. Glazurează prăjitura cu frișca bătută spumă, iar pe deasupra rade ciocolata cu lapte.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar