Cum faci prăjitura Lămâița

Nu-i așa că sunt tare gustoase prăjiturile cu lămâie? Uite o rețetă pentru o prăjitură dulce-acrișoară, după cum îi spune și numele: ”Lămâița”. Cum se face:

prajitura-lamaita

foto prăjitură cu lămâie Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 50 de minute

INGREDIENTE

Pentru blat:

6 ouă

6 linguri zahăr

4 linguri de făină

2 linguri cacao

1 lingură de ulei

1 pliculeț praf de copt

Pentru crema de brânză:

500 g brânză dulce

200 g unt

150 g zahăr

1 esență de vanilie

Coaja rasă de la o lămâie

Pentru glazură:

Sucul de la 6 portocale

Sucul de la 2 lămâi

2 pliculețe gelatină

4 linguri zahăr

1 pliculeț zahăr vanilinat

MOD DE PREPARARE

  1. Hai să începem cu blatul, ca să poți prepara cremele cât timp acesta este la cuptor. Așadar, separă albușurile de gălbenușuri, apoi freacă gălbenușurile cu zahărul până se dublează în cantitate. Adaugă uleiul puțin câte puțin, apoi făina, cacaoa și praful de copt.
  2. Bate albușurile spumă tare, apoi incorporează spuma în aluatul de gălbenușuri. Tapetează tava de prăjitură cu hârtie de copt, apoi toarnă aluatul și dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, la 180 de grade. Când e gata, lasă-l să se răcească.
  3. Ca să faci glazura trebuie să amesteci sucul de portocale și lămâie, în care să adaugi zahărul și esența de vanilie, iar apoi gelatina hidratată și dizolvată după indicații. Amestecă bine.
  4. Freacă untul cu zahărul, apoi adaugă brânza dulce, esența și coaja de lămâie. Amestecă până se omogenizează.

După ce s-a răcit blatul, acoperă-l cu cremă de brânză, nivelează-l, apoi pe deasupra adaugă și jeleul de portocale și lămâie. Dă tava la frigider și las-o peste noapte.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar