Cum faci cel mai bun sos pentru pizza, din roșii

Atunci când am posibilitatea, prefer produsele naturale. Un sos de pizza delicios (desigur, pentru o pizza făcută în casă) se face imediat din roșioare gustoase de la piață. Sosul e bun și pentru paste! Cum se face:

pizza

  • Rezulta suficient pentru 1 pizza • Gata în 15 min • 315 calorii per ¼ bucata • 14,5 g grasimi

INGREDIENTE

■ 1 lingurița ulei de masline

■ O mâna buna de amestec de roșii, tocate sau zdrobite

■ ½ cațel de usturoi, zdrobit

■ 1 lingura piure de roșii

■ Câteva frunze de oregano, tocat

■ 1 blat de pizza-de cumparat

■ 2 cârnaciori, prajiți și taiați bucați

■ 50 g broccoli, oparit

■ ½ minge de mozzarelle, rupta

■ 1 lingurița praf de chilli

■ O mâna de rucola

MOD DE PREPARARE

1 Într-un vas încinge uleiul și adauga roșiile și usturoiul; prajește 5 min, pâna când roșiile plesnesc. Adauga zaharul și piureul de roșii și ține pe foc înca 10 min și apoi adauga oregano.

2 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Unge blatul de pizza cu sosul, pune cârnații, broccoli, mozzarella și praful de chilli. Da la cuptor 10-12 min, pâna când se rumenește și devine crocanta. Presara rucola și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar