Cum depozitezi corect fructele și legumele. Ce păstrezi la frigider și ce nu

Larisa Petrini, health coach, îți dezvăluie câteva trucuri de organizare corectă și eficientă a frigiderului care să te ajute să păstrezi alimentele fără să se altereze prematur, să câștigi timp și spațiu în procesul de preparare a hranei, economisind astfel bani la bugetul familiei.

Organizarea corectă a frigiderului implică în primul rând o poziționare corectă a alimentelor, în funcție de grupa căreia îi aparțin. Fiecare grupă de alimente (fructe și legume, carne, pește, lactate, ouă, pâine, mâncare gătită) are reguli diferite de păstrare la frigider.

Legumele și fructele sunt foarte pretențioase, tocmai pentru că sunt foarte perisabile.

E bine de știut că temperatura din frigider oprește coacerea fructelor și legumelor.

Acestea nu se spală înainte de a fi refrigerate, deoarece umezeala le depreciază timpuriu. Legumele și fructele se spală imediat ce au fost scoase din frigider și se pregătesc pentru a fi gătite.

Depozitează fructele și legumele în sertarul special, din plastic transparent,  cel mai bine ambalate separat în pungi de hârtie.

Fructele tropicale se păstrează doar la temperatura camerei, excepție făcând rodia.

Roșiile și dovleceii își pierd aroma și textura la frigider, așadar e bine să le ții cât mai puțin.

Cartofii, ceapa, usturoiul se păstrează doar în cămară, în loc perfect uscat și întunecos.

Data viitoare, vă vom prezenta trucuri despre depozitarea celorlalte grupe de alimente – carnea, lactatele, ouăle, pâinea.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Video