Culoare și aromă într-un desert răcoritor: înghețata de nectarine

Pentru că desertul preferat al verii este înghețata, ne-am gândit să-ți propunem o rețetă de înghețată de nectarine, ușor de preparat și foarte aromată. Dacă preferi, poți înlocui nectarinele cu piersici.

inghetata de nectarine

*Cantitate: 4-6 porții *Timp de preparare: 30 minute + timpul de înghețare

Ce ingrediente folosești la înghețata de nectarine

– 5 nectarine mari și coapte

– Un gălbenuș

– 50 ml smântână

– 200 ml lapte

– O mână de migdale sau de nuci

– 90 g zahăr

– Sucul unei portocale

– Sucul unei lămâi

Cum prepari înghețata

Toate ingredientele pe care le vei folosi la prepararea acestei rețete trebuie să fie ținute la frigider. Evident, excepție face zahărul.

Începe prin a tăia nectarinele felii, îndepărtează-le sâmburii și introdu feliile de fructe în blender. Mixează-le până capătă consistența unui piure, după care adaugă zahărul, gălbenușul de ou și laptele și continuă să mixezi până ce obții o compoziție omogenă.

Toarnă în blender sucul lămâii și al portocalei, smântâna și migdalele (nucile) și încorporează-le și pe ele mixând câteva secunde, în așa fel încât migdalele să nu fie zdrobite complet. Toarnă apoi această compoziție în forme de înghețată și introdu-le la congelator. Cam o dată la o oră, amestecă ușor cu furculița prin formele cu înghețată pentru ca această să nu facă ace de gheață.

O poți consuma după 4-5 ore sau, de preferat, a doua zi.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dulciuri