Cuisoare

  • A A A
  • E-mail

    Cuisoare

    Syzygium aromaticum

    Arborele de cuisoare face parte din familia de plante myrtaceae (familia mirtului), este vesnic verde si atinge inaltimi de pana la 14 m. Are frunze cerate si foarte aromate. Florile sunt mici, purpurii si cresc in forma de umbrelute. Fructul este o drupa purpurie de cca. 2,5 cm lungime. Acest arbore este specific zonelor tropicale.

    Ceea ce cunoastem ca fiind cuisoare sunt bobocii de floare ai plantei, uscati. Cand sunt proaspeti sunt de culoare purpurie. Uscati devin brun-ruginii. Sunt foarte aromati si au un gust dulceag-iute. De obicei, se folosesc intregi. Depozitarea lor se face in containere etanse, la adapost de lumina, umezeala si aer.

    Utilizari
    In Europa, cuisoarele sunt folosite la prepararea anumitor tipuri de dulciuri, alaturi de scortisoara. Fiind un condiment uscat, este folosit la mancarurile de iarna: fasole uscata, cartofi.

    Bucataria chineza foloseste adesea cuisoare in amestecurile de cinci arome. De asemenea, aroma lor este frecvent prezenta in amestecurile curry.

    Aroma de cuisoare este specifica sosului Worcester. In componenta lui intra, de asemenea, sos de soia, otet, extract de peste, sare, usturoi, tamarind, paprika.

    Text: Mihaela Serea

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    ARTICOLE SIMILARE

    Comentariile sunt închise.