Crochete de peste cu mazare

Crochete, peste, mazare

Ingrediente

600 g file de cod sau de salau, fara piele

50 g de faina, amestecata cu putina sare

1 ou mare, batut usor

200 g de pesmet

2 linguri de ulei

400 g mazare, decongelata

1 cubulet de unt

1 fir de ceapa verde

1 fir de usturoi verde (sau 3-4 catei de usturoi)

1 legatura mica de patrunjel, tocata fin

1 legatura de menta

cartofi, pentru servit (optional)

1. Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Amesteca pesmetul cu patrunjelul si asezoneaza. Da fiecare bucata de peste prin oul batut, trece-o prin pesmet, da-o iar prin ou, apoi din nou prin pesmet. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste pestele la foc potrivit timp de 5-6 min, intorcandu-l, pana e bine rumenit. Apoi pune pestele intr-o tava tapetata si coace la cuptor 10-12 min.

2. Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa verde si usturoi, si caleste 2-3 min. Adauga mazarea si 3 linguri de apa si lasa sa fiarba 4 min, amestecand. Adauga menta, apoi zdrobeste usor cu un zdrobitor de cartofi. Serveste cu peste si piure de cartofi cu sos de rosii.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare