Crochete de peste cu mazare

Crochete, peste, mazare

Ingrediente

600 g file de cod sau de salau, fara piele

50 g de faina, amestecata cu putina sare

1 ou mare, batut usor

200 g de pesmet

2 linguri de ulei

400 g mazare, decongelata

1 cubulet de unt

1 fir de ceapa verde

1 fir de usturoi verde (sau 3-4 catei de usturoi)

1 legatura mica de patrunjel, tocata fin

1 legatura de menta

cartofi, pentru servit (optional)

1. Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Amesteca pesmetul cu patrunjelul si asezoneaza. Da fiecare bucata de peste prin oul batut, trece-o prin pesmet, da-o iar prin ou, apoi din nou prin pesmet. Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste pestele la foc potrivit timp de 5-6 min, intorcandu-l, pana e bine rumenit. Apoi pune pestele intr-o tava tapetata si coace la cuptor 10-12 min.

2. Topeste untul intr-o cratita, adauga ceapa verde si usturoi, si caleste 2-3 min. Adauga mazarea si 3 linguri de apa si lasa sa fiarba 4 min, amestecand. Adauga menta, apoi zdrobeste usor cu un zdrobitor de cartofi. Serveste cu peste si piure de cartofi cu sos de rosii.

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare