Creveti regali cu sos iute in cochilii

Usturoiul si sosul Worchester dau o aroma deosebita crevetilor, pe care ii puteti servi ca aperitiv.

6 portii
Timp de preparare: 15 min

Ingrediente:

  • 1 kg creveti regali
  • (marimea 16-22)
  • 50 ml sos Worchester
  • 10 catei de usturoi
  • 50 g pasta de tomate
  • 100 ml ulei negru de soia
  • 5 ardei iuti
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g castraveti proaspeti
  • 1 morcov

Mod de preparare:

Prepararea crevetilor
Curatati crevetii si separati cozile (se arunca doar intestinele).
Prajiti capul (continutul suculent face deliciul cunoscatorilor) si cozile impreuna, in ulei incins, maximum 2 minute.

Asezati cozile prajite pe farfurie si turnati peste ele sosul iute (reteta mai jos).
Asezati capetele in semicerc, pe marginea farfuriei.
Decorati cu feliute de morcovi si castraveti.

Prepararea sosului
Tocati foarte fin usturoiul. Taiati ardeii in rondele.
Amestecati pasta de tomate, sosul Worchester, uleiul de soia, zaharul, usturoiul si ardeii, pina se obtine o compozitie omogena. Adaugati sare, dupa gust.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare