Creveţi picanţi la grătar

creveti

Trebuie neapărat să-i încerci și tu! Sosul e plin de arome și ceva mai picant ca de obicei.

• 4 Porţii • Gata în 15 minute + timp de marinat • 94 calorii per porţie • 0.5 g grăsimi

■ 24-30 creveți uriași prefierți

PENTRU MARINATĂ

■ 2 căței de usturoi, tocat

■ 2,5 cm ghimbir, răzuit

■ 4 linguri sos de pește

■ 3 linguri zeamă de lămâie

■ 2 lingurițe zahăr – brun de preferință

■ 1 eșalotă mare, tocată

■ 1 ardei iute verde, tăiat felii

■ 1 lingură coriandru și mentă tocată

 Mod de preparare

1 Combină ingredientele pentru marinată şi foloseşte 3 linguri din aceasta pentru a marina creveţii 15 minute la frigider.

2 Încinge grătarul cu cărbuni sau pe cel din fontă şi frige creveţii 2 minute pe fiecare parte, până când carnea lor devine opacă şi se pătrund. Serveşte restul de marinată ca sos pentru înmuiat.

Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate italienesti