Crepes Suzette

Un excelent desert preparat din clatite fierte in sos de lamaie si portocale.

Preparare : 45 min
Timp de gatire : 20 min

Ingrediente pentru patru portii:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200g faina
  • putina sare
  • 1 portocala
  • 1 lamaie
  • 100 g unt
  • 150 ml Grand Marnier sau lichior de portocale
  • 8 linguri zahar tos
  • 200 ml suc – nectar de portocale (preferabil Santal)

Mod de preparare:

Preparati compozitia pentru clatite din doua oua batute, 200 ml lapte, 200 g faina si putina sare. Prajiti foile de clatite intr-o tigaie, adaugind din cind in cind putin ulei.

Taiati portocala si lamaia in jumatati, apoi cite o jumatate din fiecare, in felii. Stoarceti bine jumatatile ramase si pastrati sucul.

Incingeti untul intr-o tigaie, apoi adaugati zaharul, sucul de portocale Santal si sucul stors din lamaie si portocala. Lasati sa dea in clocot.

Pliati foile de clatite in forma de portofele. Adaugati-le in amestecul clocotind si fierbeti-le cateva minute, intorcindu-le pe o parte si pe alta. Adaugati feliile de portocala si lamaie, lichiorul de portocale si lasati sa mai dea un clocot.

Luati de pe foc si lasati sa se raceasca usor. Asezati foile de clatite pe farfurie si serviti cu sosul in care au fiert.

Ornati cu feliile de portocala si lamaie fierte in sos.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din prajituri