Crema de zahar ars, cu fructe de padure

Crema de zahar ars, cu fructe de padure
1. Incinge cuptorul la semnul 3/160 grade C. Topeste ciocolata alba cu 75 ml smantana intr-un castron la bain marie. Intr-un alt vas, incalzeste smantana ramasa, laptele si esenta de vanilie pana se infierbanta, apoi ia de pe foc.

2. Bate la un loc ouale, galbenusurile si malaiul inmuiat in lapte, apoi toarna amestecul in vasul cu crema de vanilie. Pune la foc mic si incalzeste usor, amestecand pana ce compozitia s-a ingrosat putin si acopera dosul unei linguri. Toarna amestecul in crema de ciocolata, batand.

3. Presara fructele de padure intr-un vas de copt termorezistent, de cca 1,5 l, apoi toarna compozitia peste fructe, trecand-o printr-o sita. Pune vasul intr-o tava de copt, toarna apa fierbinte in tava cat sa cuprinda 2/3 din inaltimea vasului. Coace 20–25 min, pana se intareste usor. Scoate vasul din tava cu apa, lasa la racit cam 1 ora, apoi tine la figider cam 6 ore (peste noapte).

4. Presara cu zahar tos, apoi pune pune pe grill cateva minute sau flambeaza pana se caramelizeaza zaharul.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din tarte, salate si budinci cu fructe (deserturi pe baza de fructe)