Crema de vanilie

Ingrediente:

  • 450 ml lapte
  • 1 baton vanilie (sau o lingurita esenta de vanilie)
  • 15 g gelatina
  • 3 oua, separate
  • 4 linguri miere
  • 300 ml lapte degresat (sau lapte obisnuit daca nu va intereseaza varianta hipocalorica)
  • piersici sau caise din compot, decojite si taiate cuburi, pentru ornat

Mod de preparare:

1 – Puneti laptele intr-o cratita, adaugati batonul de vanilie sau esenta si lasati sa dea in clocot. Fierbeti la foc mic timp de 5 min. Lasati sa se raceasca, apoi scoateti batonul de vanilie (in cazul in care folositi).

2 – Intr-un vas termorezistent puneti 3 linguri apa, presarati gelatina si lasati 5 min, pina se dizolva. Incalziti vasul cu gelatina la bain marie (deasupra unui vas cu apa care fierbe la foc mocnit). Lasati pina se limpezeste gelatina.

3 – Bateti galbenusurile pina se deschid usor la culoare, apoi incorporati-le, batind, in laptele racit. Adaugati si mierea si amestecati bine. Fierbeti la foc mic, amestecind continuu, pina se ingroasa si imbraca dosul unei linguri. Incorporati in acest amestec gelatina dizolvata.

4 – Dati la rece 2 ore, pina se ingroasa, amestecind din cind in cind.

5 – Bateti albusurile spuma, apoi adaugati-le la compozitie impreuna cu laptele degresat. Impartiti crema in cupe de servit.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri