Crema de capuccino cu frisca si cacao

Ingrediente pentru 4 portii:

  • 4 foi de gelatina alba
  • 1 baton de vanilie
  • 1/4 l cafea tare (espresso)
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 200 g smantana
  • pentru garnisit, frisca
  • biscuiti cu migdale (Amaretti)
  • cacao pentru pudrat

Mod de preparare:

PASUL 1. Gelatina se inmoaie in apa rece. Batonul de vanilie, taiat pe lung, se da in clocot odata cu cafeaua. Se da focul la mic si se scoate batonul dupa ce da in clocot.

PASUL 2. Se amesteca galbenusurile cu zahar si 6 linguri de cafea. Treptat, se ada­uga cafeaua ramasa. Se bate amestecul in continuare si se adauga, treptat, in amestecul de cafea si vanilie de pe foc, pana se ingroasa, fara a ajunge la fierbere. Daca da sa fiarba, se ia imediat vasul de pe foc. Gelatina inmuiata se picura in acest amestec, se lasa sa se dizolve si se amesteca bine. Crema se pune in baie de apa rece.

PASUL 3. Smantana se bate tare. Se pun in cesti de capuccino si se lasa in frigider cca 3 ore. Se serveste cu biscuiti Amaretti, frisca batuta si cacao pudra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri