Crema bavareză de ciocolată

Chiar dacă după nume pare a fi un desert pretențios, crema bavareză cu ciocolată este ușor de făcut. Și mai este și bună!

crema-bavareza-ciocolata

* 4 porții * timp de preparare 40 de minute

INGREDIENTE

460 ml frisca lichida

3 foi gelatina

150 g ciocolata neagra

100 g ciocolata cu lapte

100 g ciocolata alba

Pentru ornat:

ciocolata

MOD DE PREPARARE

  1. Se bat bine 400 ml frisca lichida si odata ce se ob_ine spuma se pune la rece.
  1. Ciocolata neagra se pune la topit la bain-marie. Se înmoaie o foaie de gelatina în apa rece, apoi se amesteca bine cu 20 ml frisca încalzita. Se omogenizeaza bine și se adauga la ciocolata topita. Se amesteca apoi cu o treime din cantitatea de frisca de la rece.
  1. Se repartizeaza amestecul într-o forma si se da la rece pâna se prepara si celelalte doua straturi de ciocolata dupa aceeași rețeta, gelatina hidratata și încorporata în puțina frișca lichida și amestecata apoi cu ciocolata și frișca de la frigider.
  1. Când si ultimul strat de ciocolata alba a fost turnat, se lasa formele la rece pentru 6 ore. Se servesc cu ciocolata razuita.

 

O rețetă Libertatea pentru femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din creme, spume si sufleuri