Cotlete de porc cu ceapa, cartofi si verdeata la cuptor

  • A A A
  • E-mail

    PASUL 1. Intr-un bol mic, amesteca uleiul de masline cu sarea, piperul si verdeata tocata. Unge carnea cu amestecul obtinut, pe ambele parti, uniform. Spala cartofii, curata-i de coaja si taie-i in doua, pe lungime. Curata ceapa de coaja si tai-o in doua, pe lungime.

    PASUL 2. Preincalzeste cuptorul la 6/200oC. Asaza cartofii si ceapa intr-o tava de friptura unsa cu ulei si stropeste-le cu uleiul ramas. Da la cuptor timp de 25 de minute, apoi asaza in tava si carnea unsa, amesteca legumele, pentru a se rumeni uniform, si da din nou la cuptor, 15 minute. Daca vrei sa obtii legume crocante, lasa tava la grill timp de trei-patru minute.

    Sfaturi utile
    In timp ce legumele se rumenesc, cotletele se fragezesc unse cu marinata de ulei si condimente. Ai grija ca, in momentul cand dai carnea la cuptor, aceasta sa fie la temperatura camerei, nu rece, de la frigider.
    In cazul in care folosesti cartofi noi, ii poti lasa in coaja, dar trebuie sa ii fierbi timp de cinci-opt minute in apa sarata, inainte de a-i da la cuptor.
     

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    ARTICOLE SIMILARE

    Comentariile sunt închise.