Cotlete de miel in stil chinezesc

Lasata la marinat, carnea devine frageda si suculenta.
510 calorii, 12 g grasimi per portie
Timp de gatit: 30 min., plus timp de marinat

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 8 cotlete de miel
  • 175 ml suc de portocala
  • 4 linguri sos de soia
  • praf de ghimbir
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingura otet de vin alb
  • 3 linguri vin rosu
  • 6 linguri miere

Mod de preparare:

1 Combinati praful de ghimbir, usturoiul zdrobit, sucul de portocala, sosul de soia, mierea, vinul rosu, otetul de vin alb si turnati-le peste cotletele de miel asezate intr-un vas din portelan. Acoperiti cu folie alimentara si dati la rece minim 30 de minute.
2 Incingeti 1 lingura ulei de masline si prajiti cotletele timp de 2 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Adaugati marinata ramasa in vas si tineti pe foc 8-10 minute, pana se patrund, intorcand o singura data. Scoateti cotletele pe un platou preincalzit si tineti-le la cald. Continuati sa fierbeti marinata timp de 5 minute, pana cand cantitatea se reduce la jumatate si se ingroasa.
3 Adaugati in vas 2 portocale, curatate de coaja si taiate bucati, si tineti pe foc timp de 1 minut. Adaugati cotletele si acoperiti-le cu sosul. Serviti cotletele cu spaghete si 1 lingura patrunjel tocat, presarat deasupra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate chinezesti