Cotlet marinat la gratar

Cateodata, la pranz nici nu ai nevoie decat de o friptura de vita la gratar, bine facuta.

4 portii
Timp de gatit: 30 min., plus timp de marinat
323 calorii, 9 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 800 g carne de vita pentru friptura
  • 400 ml vin rosu
  • 1 capatana de usturoi
  • 8 foi de dafin
  • 2 cepe
  • 1 lingurita piper negru
  • 4-5 ramurele proaspete de cimbru

Mod de preparare:

1 – Intr-un vas din portelan, asezati 4 fripturi de vita a cate 200 g fiecare (vrabioare, muschi) si turnati deasupra 400 ml vin rosu; adaugati 1 capatana de usturoi taiata pe jumatate, 8 foi de dafin, 2 cepe curatate si taiate sferturi, 1 lingurita piper negru, zdrobit, 4-5 ramurele proaspete de cimbru.

Lasati la marinat, in frigider, minim 2 ore sau peste noapte.

2 – Scoateti fripturile din marinata, stergeti-le (prin tamponare) cu un prosop de hartie, puneti-le pe gratar si lasati-le 2-3 minute pe fiecare parte – daca vreti o friptura in sange, 4-5 minute – ca sa obtineti o friptura potrivita, 7 minute – pentru o friptura bine patrunsa. Inainte de a o servi, lasati friptura sa se "odihneasca" cel putin 5 minute. Serviti cu garnitura de cartofi noi, presarati cu marar, si cu salata verde.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita