Cotlet la gratar cu sos hoi-sin

Toata savoarea acestei fripturi se datoreaza sosului picant hoi-sin, care glaseaza si ii da un aspect si gust apetisante.
335 calorii, 21 g grasimi per portie
Timp de gatit: 20 min

Ingrediente pentru 4 portii :

  • 4 fileuri muschi de vita (minimum 150 g fiecare)
  • 3 linguri sos hoi-sin
  • 1 lingura ghimbir proaspat, razuit
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura ulei de floarea-soarelui
  • 300 g amestec de legume din conserva, bine scurse
  • 1 lingura seminte de susan, rumenite
  • 400 g orez cu bobul lung, fiert

Mod de preparare:

1 Asaza cotletele intr-un bol. Amesteca sosul hoi-sin cu ghimbirul, 1 lingura sos de soia si toarna amestecul peste carne. Lasa la marinat 30 de minute.
2 Preincalzeste gratarul la temperatura maxima si frige carnea timp de 5 minute pe fiecare parte, daca vrei sa obtii friptura in sange, si timp de 7 minute, daca vrei o friptura bine patrunsa. Intre timp, incinge uleiul intr-un vas neadeziv usor adancit (wok) si prajeste legumele timp de 3-4 minute. In ultimul minut adauga semintele de susan.
3 Fierbe orezul dinainte si pastreaza-l la cald. Daca este nevoie, incalzeste-l inainte de a servi. Amesteca orezul fierbinte cu patrunjelul, portioneaza in boluri de servit, asaza deasupra legumele si cotletele.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate chinezesti