Cotlet de vitel cu pere si tarhon

4 portii
Timp de preparare: 15min
Timp de gatire:30 min

Ingrediente:

  • 4 cotlete de vitel a cate 250 g
  • 4 pere nu prea coapte
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 fir de tarhon proaspat
  • 70 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 200 ml vin alb sec
  • sare si piper dupa gust
  • fire de patrunjel si ardei gras rosu taiat cubulete pentru ornat

Mod de preparare:

Spalati tarhonul si rupeti frunzele de pe tija. Tocati-le si dati deoparte

Incalziti 50 g unt si uleiul intr-o tigaie incapatoare. Puneti cotletele in tigaie si rumeniti-le pe ambele parti. Lasati-le la foc mic timp de 5-6 minute.Scoateti cotletele din tigaie si pastarti-le la cald.

Intre timp curatati perele de coaja si taiati-le in jumatati pe lungime, indepartand semintele. Topiti untul ramas intr-o tigaie si puneti-le la scurs pe un servetel de hartie.

In amestecul de ulei si unt din tigaia in cara ati prajit cotletele, adaugati vinul alb. Lasati acest amestec pe foc timp de 2 min, pana scade la jumatate, apoi adaugati tarhonul tocat si sucul de lamaie. Puneti sare si piper dupa gust.

Turnati peste cotletele pastrate la cald sosul pregatit mai inainte. Aranjati cate un cotlet cu sos pe fiecare farfurie si distribuiti in mod egal jumatatile de pere.
Decorati cu fire de patrunjel si ardei gras rosu taiat cubulete.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din carne de vita