Cotlet de porc cu sos picant

Felul principal al unui dejun reusit: carne frageda si suculenta, servita cu un sos proaspat de rosii, preparat in casa.

4 portii
Timp de pregatire: 10 min., plus timp de marinat
Timp de gatit: 30 min.
335 calorii, 14 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 1 lingurita coriandru
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 4 cotlete de porc
  • 3 ardei iuti, taiati si curatati de seminte
  • 1,5 kg rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 lingura otet de vin

Mod de preparare:

1 – Zdrobiti condimentele si amestecati-le cu uleiul. Frecati cotletele cu pasta si apoi lasati carnea la marinat timp de 30 de minute.

2 – Intre timp, curatati rosiile de coaja si de seminte si pasati-le impreuna cu ardeiul iute si usturoiul. Puneti pasta rezultata pe foc si adaugati 2 linguri de apa. Acoperiti vasul si fierbeti sosul la foc mic timp de 10 minute, pana se ingroasa, amestecand din cand in cand.

3 – Frigeti cotletele pe gratarul incins, timp de 5 minute pe fiecare parte. Presarati-le cu un praf de sare si serviti-le cu sos picant, rosii coapte pe gratar si varza calita.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate in stil latino-american