Coroniță cu ciocolată albă și petale de trandafir

coronita cu ciocolata alba si petale de trandafir

12 porții gata în 1 oră și 30 minute, 450 calorii per porție, 23 g grăsimi, 53 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării coroniței cu ciocolată albă

250 g unt înmuiat

250 g zahăr

140 ml lapte bătut

2 ouă bătute

4 linguri Prosecco

câteva picături apă de roze

coaja rasă de la 1 lămâie

1 linguriță esență de vanilie

375 g făină cu factor de creștere

1 linguriță bicarbonat

Pentru ornat

150 g ciocolată albă

3 linguri Prosecco

2 linguri frișcă lichidă

colorant alimentar roz

petale de trandafiri deshidratate

Cum prepari coronița cu ciocolată albă și petale de trandafir

1 Încinge cuptorul la semnul 3/160˚C. Unge cu unt o formă rotundă de copt cu gaură la mijloc. Combină untul cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare și devine cremos. Într-o cană amestecă oul, laptele bătut, Prosecco, apa de roze, coaja rasă de lămâie, esența de vanilie. Combină cu untul și amestecă omogen.

2 Cerne făina și bicarbonatul și încorporeaz-o cu mișcări delicate de jos în sus.

3 Toarnă aluatul în formă și dă la cuptor 50 minute – 1 oră, până când crește și se întărește. Lasă să se răcească 20 minute în formă și apoi scoate checul pe grătar metalic să se răcească complet.

4 Pentru a prepara glazura, topește ciocolata cu Prosecco și frișca lichidă. Adaugă colorantul roz și apoi toarnă deasupra. Ornează și servește.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar