Cordon Bleu

C

Conform uneia dintre legendele create in jurul acestei denumiri, aceasta a luat nastere odata cu aparitia Ordinului Cavalerilor Sfantului Duh, iar cavalerii de aici purtau la gat, agatata de o panglica albastra, Crucea Sfantului Duh.

Banchetele organizate de ei purtau denumirea de "panglica bleu" si, desi nu s-au mai tinut dupa izbucnirea Revolutiei Franceze, titulatura a continuat sa fie atribuita excelentei culinare.

Denumirea a fost intrebuintata, apoi, si unui fel de mancare, pe cat de simplu de realizat, pe atat de delicios. Ai nevoie de o felie subtire de carne, de pui sau vitel, peste care adaugi cascaval si cateva felii subtiri de sunca sau prosciutto. Carnea se ruleaza, se prinde cu scobitori si, fie se trece prin pesmet si se pune la prajit in tigaie, fie se asaza in tavi si se baga la cuptor.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din C