Conservă de ceapă cu chilli

1. Cu o zi înainte prepară o saramură din sare cu 2 litri de apă şi fierbe până când clocoteşte. Opreşte flacăra, lasă vasul să se răcească şi pune ceapă.

Lasă rondelele de ceapă să stea 12 ore complet acoperite de apă.

2. Între timp, înţeapă ardeii cu scobitoarea în câteva locuri. Într-un vas pe foc încălzeşte oţetul, zahărul şi ardeii, până când zahărul se dizolvă.

Măreşte flacăra şi lasă să fiarbă 1 minut. Apoi lasă vasul să se răcească.

3. A doua zi, scurge ceapa de lichid şi pune-o în borcane sterilizate. Toarnă deasupra oţetul şi ardeiul.

Pune capacul şi păstrează în loc întunecos şi răcoros cel puţin 2 luni înainte de consum. Poţi păstra conserva timp de 1 an.
 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Conserve