Combinații alimentare greșite: roșii cu castraveți

Iată o informație care cu siguranță va surprinde pe toată lumea. Printre cele mai recente combinații alimentare greșite se numără cea dintre roșii și castraveți.

combinatii alimentare gresite, rosii cu castraveti

Dacă până acum știam cu toții că legumele pot fi asociate cu orice fel de mâncare, dar niciodată cu fructe, iată că specialiștii nutriționiști au descoperit că nici legumele nu se combină așa ușor unele cu altele.

Este cazul roșiilor și castraveților, care fac deliciul zilelor de vară. Cum să-ți imaginezi vara fără o salată delicioasă, colorată și sănătoasă la masa de prânz sau la cină?

Ce se întâmplă dacă asociezi roșiile cu castraveții

Ei bine, specialiștii în nutriție sunt de altă părere. Aceștia nu mai recomandă asocierea roșiilor cu castraveții din mai multe motive.

  • Cel mai important motiv este faptul că roșiile sunt legume acide, în timp ce castraveții sunt legume alcaline. Asta înseamnă că din asocierea lor rezultă săruri care nu pot fi digerate.
  • Castraveții conțin o enzimă care distruge vitamina C, o vitamină aflată într-o concentrație ridicată în roșii. Consumul celor două legume va determina, așadar, anularea acțiunii vitaminei C și ne va priva organismul de un nutriment esențial.
  • Fiind digerate în mod diferit, în urma consumului lor rezultă balonare și gaze intestinale. De asemenea, îngreunează funcționarea ficatului.

Beneficiile pentru sănătate ale castraveților

Până la urmă, poate ar fi bine să plecăm urechea și la recomandările specialiștilor. În mod sigur, disocierea n-are cum să ne facă rău. Iar la urma urmei, o salată din castraveți, ceapă, mărar, salată verde sau o alta din roșii, ceapă și salată verde sunt în egală măsură de gustoase și sănătoase.

Beneficiile castraveților sunt nenumărate: detoxifică organismul, reduc riscul de cancer, scad tensiunea arterială, ameliorează simptomele ulcerului gastric, previn formarea pietrel9or ola rinichi, combat indigestia, previn diabetul, mențin sănătatea oaselor.

Beneficiile pentru sănătate ale roșiilor

La rândul lor, și roșiile aduc o serie de beneficii organismului. Astfel, mențin sănătatea pielii, previn osteoporoza, reduc riscul de cancer, reglează glicemia, îmbunătățesc vederea, previn afecțiunile renale și biliare.

Continuă, așadar, să le consumi, însă evită aceste combinații alimentare greșite.

Sursă foto: shutterstock.com

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Sport si sanatate