Cod la microunde

Gata in 20 de minute
500 calorii per portie; 22 g grasimi; 14 g nesaturate
Cost: aprox. 19 lei

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod alb, fara pielita
  • 1 lamaie, zeama si coaja rasa
  • 750 g cartofi, taiati bucati
  • 250 g boabe de mazare
  • 2 legaturi ceapa verde, taiata segmente de 2,5 cm
  • 200 ml smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita mustar cu boabe intregi

Mod de preparare:

1. Pune pestele intr-un vas larg, rezistent la cuptorul cu microunde (cu capac etans), presara sare si piper, cateva fire de coaja de lamaie rasa si stropeste cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Acopera vasul cu capac.

2. Fierbe cartofii in apa clocotinda cu sare, timp de circa 15 minute, pana cand se patrund. Adauga mazarea si lasa sa dea din nou in clocot, apoi scurge lichidul. Prajeste ceapa verde intr-o lingura de ulei de masline. Da vasul cu peste la microunde timp de 3-5 minute.

3. Combina smantana cu mustarul si adauga cateva picaturi de ulei de masline, zeama de lamaie si putina coaja rasa de lamaie. Adauga cartofii, mazarea, ceapa rumenita, amesteca bine si serveste cu pestele deasupra.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare