Cod la cuptor cu sos pesto

4 portii
Timp de gatit: 25 min.
280 calorii, 8 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 4 rosii prunisoare, taiate felii
  • 2 dovlecei, taiati pe lungime
  • 4 fileuri de cod, curatate de pielite (circa 125 g fiecare)
  • 4 linguri sos pesto proaspat

Pentru servit

  • 4 felii groase de paine
  • 1 catel usturoi, taiat in doua
  • ulei de masline, pentru stropit
  • felii de lamaie
  • salata verde asortata

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 grade C. Unge cu ulei o tava de copt si asaza feliile de rosii pe patru randuri. Pune deasupra felii de dovlecei si cate un fileu de cod. Apoi toarna sos pesto, presara piper negru proaspat macinat si da la cuptor timp de 15-20 minute, pana cand pestele se patrunde complet – acest lucru depinde de grosimea fileului.

Pentru servit, prajeste feliile de paine pe ambele fete si freaca-le cu partea taiata a usturoiului. Dupa aceea, stropeste-le cu ulei de masline si asaza – exact in aceasta ordine – codul, rosiile si dovleceii. La sfarsit, serveste cu o garnitura de salata verde asortata si cu felii de lamaie.

Pont 1: Sosul pesto proaspat preparat este mai putin concentrat decat cel cumparat, la borcan. Daca il preferi pe cel de la magazin, cantitatea de care ai nevoie se reduce la jumatate.

Pont 2: Este o reteta rapida, pur si simplu delicioasa! Poti chiar sa reduci cantitatea de ulei folosit, pentru ca preparatul sa fie mai dietetic.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare