Cod galben de ploi în Sud şi Sud Estul ţării

ploi

ANM a emis cod galben de ploi în zonele de Sud şi sud est. Aşadar, dacă locuiţi în Sudul ţării sau în zona de Sud-est nu uitaţi să vă luaţi azi şi mâine, pelerina de ploaie, cizme din cauciuc şi nelipsita umbrelă, nu am dori să răciţi.

ANM informează că începând de azi 9 septembrie, ora 9.30 până mâine 10 noiembrie ora 12 va ploua în cea mai mare parte a ţării.

Fenomenele meteorologice vizate sunt acelea de ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, ninsori în zona montană înaltă.

Cod galben de ploi în Sud şi Sud-Estul ţării

În intervalul menţionat, vor fi precipitații însemnate cantitativ în special în sudul şi Sud-Estul României, unde va ploua mai ales sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp.

În ceea ce priveşte vântul, acesta va prezenta intensificări în sud-estul teritoriului, unde viteza la rafală va depăși temporar 50…55 km/h, iar pe litoral 60…70 km/h.

atentionare-meteo-9-10-noiembrie

Dacă locuiţi în zonele montane sau vreţi să mergeţi aflaţi că acolo, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile, iar vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea.

În Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei vor fi intervale de timp în care ploile vor fi abundente, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat  50…60 l/mp.

Citeşte şi Cum va fi vremea de sărbători

Sursa foto: libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri