Cod cu sparanghel si rosii

4 portii
490 calorii, 22 g grasimi per portie
Timp de pregatit pestele: 30 min

Ingrediente:

  • 350 g sparanghel, taiat segmente (5 cm fiecare)
  • 250 g rosii "cirese" (sau obisnuite)
  • o mana frunze de busuioc
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 4 fileuri cod (200 g fiecare)
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

1 Preincalzeste cuptorul la semnul 5/190 grade C. Asaza sparanghelul si rosiile intr-o tava de friptura si presara frunzele de busuioc. Stropeste cu 3 linguri ulei de masline si da la cuptor timp de 5 minute.
2 Asaza codul deasupra, cu pielita in sus, si presara sare si piper negru, proaspat macinat. Stropeste cu uleiul ramas si da din nou la cuptor alte 5-8 minute, pana cand pestele se patrunde (carnea devine opaca).
Stoarce lamaia deasupra. Portioneaza legumele pe patru farfurii si pune pestele. Serveste stropit cu sosul din tava.

Pofta buna!

Recomandari
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare