Cod alb cu sos de curry

In reteta, condimentele sunt thailandeze; in practica, poti sa folosesti ingrediente locale.

4 portii
Timp de gatit: 15 min.
813 calorii, 73 g grasimi per portie

Ingrediente:

  • 500 g file de cod alb, taiat bucati
  • 25 g unt
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura praf de curry
  • 1 lingura sos de peste
  • 100 g fasole verde, curatata
  • 1 ardei gras galben, taiat felii
  • 1 ardei gras rosu, taiat felii
  • 1 lamaie, sucul si coaja rasa
  • 3 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 500 g taietei de orez sau fidea, fierte

Mod de preparare

Intr-un vas neaderent, topeste untul si rumeneste fileurile de cod, mai intai pe partea cu pielite si apoi pe cealalta parte. Stinge cu sosul de peste, adauga praful de curry, smantana, coaja rasa de lamaie si legumele si lasa sa fiarba la foc mic timp de 10-15 minute.

Intre timp, fierbe taieteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Lasa-i sa se scurga bine de apa.
Adauga in vasul cu peste zeama de lamaie si patrunjelul tocat si serveste pestele asezat deasupra taiteilor fierbinti.

Daca doresti sa prepari reteta originala, thailandeza, pregateste mai intai sosul cu legumele, inlocuind smantana cu lapte de cocos. De asemenea, in loc de file de cod alb, foloseste creveti, pe care ii adaugi in ultimul moment. Serveste numai cand acestia sunt calzi.

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Preparate din peste si fructe de mare