Cocteil de somon şi creveţi

somon

O combinaţie rafinată care cu siguranţă va fi apreciată de toţi! 

Ingrediente pentru 4 porţii • Gata în 20 minute • 100 calorii per porţie • 4,5 g grăsimi

PENTRU COCTEILUL DE SOMON

1⁄2 castravete de seră, curăţat de seminţe

1 legatură ceapă verde, tocată

1 lingură votcă, gin sau zeamă de lămâie

4 linguri smântână

75 g somon afumat, taiat fâşii

PENTRU COCTEILUL DE CREVEŢI

100 g sos tzatziki

100 g creveţi prefierţi

1 lingură zeamă de lămâie

Un praf de piper

5 cm castravete, curăţat de coajă şi seminţe şi tocat marunt

Mărar pentru ornat

1 Taie castravetele în patru pe lungime şi apoi taie felii subţiri. Presară sare şi lasă deoparte într-o sită 10 minute să se scurgă.

Combină cu ceapă verde – păstrează ceva deoparte pentru ornat – şi votcă şi presară piper.

Porţionează în 4 pahare. Pune deasupra 1 lingură de smântână şi presară somonul. Presară ceapa.

2 Porţionează sosul tzatziki în 4 pahare. Combină creveţii cu zeama de lămâie şi piperul şi porţionează. Pune deasupra castravete, acoperă cu film alimentar şi dă la rece până în momentul servirii.  La sfârşit, ornează cu mărar.

Vezi şi Ruladă de bezea cu smochine şi fistic

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Aperitive cu peste