Clătite cu spanac

Dacă îţi plac clătitele, îţi propunem să încerci şi această reţetă de clătite cu spanac. Este un desert delicios şi relativ uşor de preparat.

clatite cu spanac

*4 porţii *1 oră

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:

120 g făină

250 ml lapte

2 ouă

Un vârf de cuţit de sare

30 g unt

  • Pentru umplutură:

30 g unt

40 g făină

500 ml lapte

O linguriţă de bulion concentrat

2 ouă bătute

100 g parmezan ras

300 g de spanac proaspăt sau congelat

Sare şi piper

Un vârf de cuţit de nucşoară rasă

Un gălbenuş

150 g smântână

PREPARARE

Pentru început, pregăteşte clătitele. Într-un recipient, amestecă bine făina, laptele, ouăle şi sarea, până se omogenizează. Topeşte untul într-o tigaie şi toarnă 3 linguri din compoziţia preparată anterior. Prăjeşte clătitele şi pe o parte şi pe cealaltă, la foc mediu. Din această compoziţie, ar trebui să obţii aproximativ 8 clătite.

Începe prepararea umpluturii cu topirea untului în tigaie, apoi adaugă făina. Lasă cele două ingrediente aproximativ 1 minut pe foc, apoi toarnă laptele. Când dă în fiert, adaugă bulionul, ouăle, spanacul tocat şi jumătate din cantitatea de parmezan. Amestecă uşor compoziţia pentru a o omogeniza, apoi adaugă sare, piper şi nucşoară. Mai lasă 4-5 minute pe foc, apoi umple cu ea clătitele.

Aranjază clătitele rulate într-o tavă unsă cu unt, unge-le cu gălbenuş, smântână şi presară restul parmezanului peste ele. Introdu-le la cuptor, la foc mediu, pentru jumătate de oră.

 

Autor: Oana Anghel

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din cozonac, chec, fursecuri si biscuiti (deserturi pe baza de aluat de casa)