Ciupercile

C

ciuperci, legumeNutritie:
– Datorita valorii lor nutritive, ciupercile au primite denumirea de carne vegetala;
– contin apa, proteine, grasimi, glucoza, substante minerale (potasiu, fier, calciu, magneziu, sodiu) si vitamine (A, B, C, D);

– Cele mai cunoscute sunt: ciuperca de camp, de cultura, ciuperca de padure, hribul (manatarca), pastravul, painisoara sau galbiorii. Se recomanda ca recoltarea sa fie facuta de persoane competente, deoarece sunt numeroase ciuperci cu aspect asemanator, dar care sunt otravitoare si pot provoca intoxicatii grave, chiar mortale.

Cum le consumi
– in stare proaspata sau conservate, la diverse preparare culinare;
– nu trebuie lasate mult timp in apa, pentru ca o vor absorbi foarte repede. Drept urmare, e bine sa folosesti o cantitate minima de apa;

– se pregatesc numai in vase emailate, de sticla, ceramica (nu in vase de fier, cupru, alama);
– tot pentru savoare deosebita, preparatele din ciuperci nu trebuie servite imediat dupa ce au fost pregatite, ci dupa cateva ore, si fara a se incalzi.

 

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor