Ciorba de pipote

Pipote cu sos tomat

pentru 10 portii

Ingrediente:
1kg pipote
100g morcov
100g ceapa
100g ardei gras
100g pastarnac
100g telina
200g cartofi
200g rosii in bulion
1 litru zeama de varza
1 legatura patrunjel proaspat, tocat
100ml ulei

1. Opariti pipotele si aruncati apa. Caliti in ulei zarzavatul curatat de coaja si tocat. Fierbeti pipotele si zarzavatul, calit, in 4l apa in care ati adaugat un praf de sare.Mod de preparare:

2. Dupa ce pipotele au fiert bine, adaugati cartofii taiati cubulete. Lasati sa fiarba 6-8 minute, apoi adaugati rosiile si zeama de varza. Potriviti de sare (daca este nevoie, adaugati putin «delikat») si adaugati patrunjelul. Serviti fierbinte.

Reteta furnizata de restaurantul White Horse din Bucuresti.
Foto: Radu Grozescu pentru Avantaje

Pofta buna!

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Ciorbe