Ciorbă de burtă gustoasă

Cauți o rețetă bună pentru o ciorbă de burtă gustoasă? Atunci trebuie s-o încerci pe aceasta!

ciorba de burta

INGREDIENTE

 1,5 kg burtă

2 oase de vită cu tendoane

4 morcovi

4 felii ţelină

2 cepe

o rădăcină de pătrunjel

4 căţei usturoi

un pahar mare smântână

3 gălbenuşuri

oţet după gust

sare

Mod de preparare:

1. Burta şi oasele se pun la fiert în apă şi, după ce au dat un clocot, se aruncă apa. Burta şi oasele se spală şi se pun din nou la fiert în apă călduţă.

2. Se adaugă rădăcinoasele tăiate bastonaşe, ceapa doar crestată, se acoperă oala şi se lasă la fiert circa 4 ore.

3. După fierbere, legumele se aruncă, burta şi oasele se lasă puţin să se răcească şi apoi se taie fâşii, iar oasele se curăţă de tendoane. Zeama în care au fiert se strecoară şi se pune din nou în oală cu fâşiile de burtă şi tendoanele. Se mai lasă la fiert 15 minute.

4. Gălbenuşurile se freacă cu smântâna şi usturoiul pisat şi apoi se subţiază cu zeamă din oală. Se amestecă şi se toarnă în oală. Se potriveşte gustul de oţet şi de sare şi apoi se aduce la masă cu oţet, smântână şi ardei iute.

O rețetă Libertatea pentru Femei.

Recomandari
Spune-ne parerea ta
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Ciorbe